Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle

Na een zorgvuldige selectieprocedure voor diverse verlichtingsprojecten in Zwolle is Industrielicht gekozen als de winnende armatuurleverancier. Zij krijgen de opdracht om iconische gebouwen zoals de Peperbus, Sassenpoort, stadhuis en Academiehuis, in het hart van de stad op duurzame wijze te verlichten. Het Academiehuis en het stadhuis staan als eerste op de agenda voor de komende twee jaar. Deze uitvraag komt voort uit de lichtvisie ‘Led Zwolle Shine’.

‘Wij zijn blij om Industrielicht aan boord te hebben voor dit project.’, zegt Detmer Hoekstra projectleider Lichtvisie bij gemeente Zwolle. ‘Het verlichten van deze iconische gebouwen brengt complexiteit met zich mee, vooral gezien de historische context van de binnenstad. De kennis en expertise van Industrielicht geeft ons het vertrouwen dat zij deze taak met de juiste precisie uitvoeren. We kijken dan ook vol verwachting uit naar het eindresultaat.’


Harrie Langerhuizen van Industrielicht geeft aan vereerd te zijn om deze unieke opdracht uit te mogen voeren. ‘Met opvallende projecten zoals de Grote Kerk in Gorinchem, het stadshuis van Rotterdam, de lichtvisie van Maassluis en het stationsgebouw van Zwolle hebben we bewezen dat dit soort projecten perfect bij ons passen. We kijken ernaar uit om samen te werken met de gemeente Zwolle en ons vakmanschap in te zetten om de prachtige gebouwen van Zwolle in een nieuw licht te zetten.’

Fotografie Thomas Bartelds

Met oog voor plaatselijke biodiversiteit 
Naast het verbeteren van de esthetiek van de gebouwen, wordt er speciale aandacht besteed aan het historische karakter van de omgeving en de plaatselijke biodiversiteit, waaronder de leefomgeving van vleermuizen. ‘Voordat de gebouwen in het nieuwe licht worden gezet, vindt er nauw onderzoek plaats naar o.a. de verblijfsplaatsen van de vleermuizen. We streven ernaar mogelijke verstoring, door het toevoegen van licht, voor de vleermuizen zoveel mogelijk te beperken.’, aldus Detmer Hoekstra.

LED Zwolle Shine!
De lichtvisie LED Zwolle Shine! geeft aan hoe Zwolle de komende jaren invulling geeft aan verlichting in de stad. De lichtvisie richt zich op twee thema’s: ‘Trots op Zwolle’, om belangrijke plekken te verlichten, zoals de Peperbus en het stadhuis. En ‘Wegwijs in Zwolle’, om eenheid en samenhang in het avondbeeld van de stad te creëren. Hiermee wordt de sfeer in de stad ‘s avonds net zo aantrekkelijk en gastvrij is als overdag. 

Meer weten over de lichtvisie? Ga naar: https://jouwstukjezwolle.nl/projecten/led-zwolle-shine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *