Monique Schuttenbeld stopt als wethouder in Zwolle

Vandaag maakte Monique Schuttenbeld (GroenLinks) bekend dat ze heeft besloten te stoppen als wethouder in Zwolle. Ze zal haar werkzaamheden voor het zomerreces overdragen. Haar partij zal de komende weken op zoek gaan naar een geschikte opvolger.  

Als wethouder is Monique Schuttenbeld verantwoordelijk voor cultuur, cultuurhistorie, inwonerbetrokkenheid, natuur- en groenbeleid, toerisme, evenementen, vastgoed, dierenwelzijn en de gebiedsontwikkelingen Stadshart en Stadshagen.  

Ze begon in 2018 als wethouder. Ze licht haar besluit toe: ‘Het was me een eer om deze bijzondere functie uit te mogen oefenen voor Zwolle. Ik heb ervan genoten om samen met zoveel gedreven partners en enthousiaste bewoners te werken aan een duurzame en levendige stad. Zes jaar lang heb ik met hart en ziel gewerkt aan heel veel mooie en uitdagende dossiers in onze stad. Maar dat heeft veel van me gevraagd en ik heb gemerkt dat het werk een te grote impact heeft op de balans tussen mijn werk en privéleven. Het is tijd voor iets nieuws, waarbij ik meer ruimte kan maken voor mijn persoonlijke zaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *