Berkum heeft bij Scherpenzeel, de nummer twee van de ranglijst en tot voor kort nog

titelkandidaat, verrassend met 0-3 gewonnen en nam daarmee overtuigend revanche

“We hebben een goed antwoord gegeven na onze slechte wedstrijd van vorige

week,” vond Berkum-trainer Eduard Lindeboom. “Volwassen gevoetbald, met goed

positiespel, in een uitwedstrijd bij een topploeg. Verdiend gewonnen!”

Eerherstel

Berkum liet al direct zien dat de ploeg eerherstel wilde na de koude douche van een

week tevoren. Dat zorgde al in de beginfase voor de nodige corners én kansen, maar

het vizier was in die fase nog niet nauwkeurig genoeg afgesteld bij de bezoekers. Na

ruim 20 minuten werd Berkum echter in het zadel geholpen. Na een lange bal vanaf

de Zwolse helft op Vince van den Anker stormde Scherpenzeel-keeper Stef Brummel

zijn doel uit. Hij leek, buiten zijn strafschopgebied, koppend op te willen ruimen maar

ging totaal onder de bal door, waardoor Van den Anker vrije doortocht kreeg: 0-1.

Pas na een half uur kreeg Scherpenzeel meer grip en werd de druk op de Zwolse

defensie groter. Dat leidde wel tot kansen voor Olivier Pilon en Lars ten Teije maar

niet tot goals, mede door knappe reddingen van Berkum-doelman Huib Veurink.

Raak

Onmiddellijk na rust knalde Nick Kleen bij een uitbraak nog over het doel van de

thuisclub, maar even later was het alsnog raak voor Berkum toen Van den Anker er

over links weer vandoor vloog. De Zwolse flankspeler leek in eerste instantie in de

Scherpenzeel-defensie te stranden, maar wist de bal toch nog voor het doel bij

Walter Dias Nzasi te krijgen die, tussen enkele verdedigers, de 0-2 binnen schoot.

Daarna leek de thuisclub er steeds minder in te geloven en dat zelfvertrouwen kreeg

een kwartier voor tijd een nieuwe knauw. Berkum-trainer had net Dean Vreugdenhil

en Lars Miedema in het veld gebracht en dat bleek een ‘gouden wissel’. Een perfect

aangesneden corner van Vreugdenhil kwam op maat bij de goed gepositioneerde

Miedema, die zijn ploeg naar 0-3 kopte. Scherpenzeel kreeg daarna nog wel kansen

via onder anderen Pernelly Biya, maar wist ook die niet te benutten waarbij keeper

Veurink opnieuw goed werk liet zien. Door deze fraaie en verdiende uitzege is

Berkum, in elk geval voor een dag, weer een positie gestegen naar de vijfde plaats in