Zomerse Exoten-Expeditie voor jongeren in Nationaal Park Weerribben-Wieden 

Deze zomer organiseert Nationaal Park Weerribben-Wieden samen met het Groen Traineeship een 10-daagse exoten-excursie voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar oud. Word jij vederkruid-verdelger of waterwaaier-wachter? Verdiep je in de onderwaterwereld van Nationaal Park Weerribben-Wieden en help mee om invasieve exoten aan te pakken. Je organiseert ook een evenement voor omwonenden om samen inheemse soorten een kans te geven! Invasieve exoten zijn planten of dieren die van nature niet in Nederland voorkomen. Ze kunnen ervoor zorgen dat inheemse soorten gedeeltelijk of geheel verdwijnen. Help jij deze zomer mee om het aantal exoten terug te dringen?  

Van kennis tot actie: samen tegen invasieve soorten

Ga 10 dagen op exoten-excursie en leer alles over invasieve exoten en de natuur in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Je maakt kennis met experts vanuit verschillende groene organisaties, volgt trainingen in eventmanagement en marketing, en gaat op excursie met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Vervolgens pas je samen met mede-trainees jouw verse kennis en skills toe om een evenement te organiseren: van opzet tot uitvoering. Tijdens dit evenement motiveer jij omwonenden van Nationaal Park Weerribben-Wieden om zelf aan de slag te gaan en blijvend actie te ondernemen tegen de invasieve soorten. Je bent samen met jouw mede-trainees verantwoordelijk voor de logistiek en het betrekken en activeren van verschillende doelgroepen. Dit doen jullie natuurlijk niet alleen, maar samen met Nationaal Park Weerribben-Wieden, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie. 

Wanneer en wat? 

Het Groen Traineeship vindt plaats van zaterdag 9 tot zondag 18 augustus. Een week van te voren is er een kennismakingssessie. Het evenement dat je gaat organiseren is dan in september. Tijdens de exoten-excursie steek je je handen uit de mouwen. Daarnaast krijg je diverse trainingen en excursies over invasieve exoten, doelgroepen en marketing en breng je een bezoek aan De Weerribben en aan De Wieden. Je werkt met een groep enthousiaste en gelijkgestemde jongeren in een inspirerende omgeving waar je jouw talenten kan ontdekken en ontwikkelen.  Je verblijft op een camping aan de rand van het Nationaal Park.

Interesse?  

Aanmelden kan tot 26 juli. Kijk voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheden op: https://www.groentraineeship.nl/project/exoten-uit-de-sloten/  

Gele plomp (Nuphar lutea), Waterlelies (Nymphaeaceae), Nymphaeales, Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora, waterlelie, waterplant – Loosdrechtse plassen, Vuntus, Loosdrecht, Vechtstreek, Vechtplassen, Noord-Holland, Nederland, Europa, Loosdrechtse plassen, Vuntus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *