Mijn naam in Martijn Rutgers en ik woon in Enschede.

Martijn is 3 mei te gast bij ons in de studio wil je reageren mail naar bijnaweekend@radiozwolle.com

Ik zal u willen vragen of u mij misschien kunt helpen bij mijn zoektocht naar 2 vermiste modelbouw schepen.

Het gaat op modelbouw schepen die mijn overleden Vader vroeger gemaakt heeft en zijn nagelaten en mijzelf en mijn zus.

Onze Vader is in 2010 al overleden maar heeft altijd gezegd in levende lijve en destijds vlak voor overlijden dat de modelbouw schepen voor mijzelf en mijn zus waren.

Toen mijn Vader destijds overleed vroeg mijn Moeder of ik het grote VOC modelbouw schip genaamd de Friesland 1663 en mijn zus het schip genaamd Half Moon en de groene Zuiderzee boeier mee wilde hebben.

We hebben toen met zijn allen afgesproken dat zolang onze Moeder nog in leven zou zijn de schepen bij onze Moeder blijven staan en dat we de schepen pas mee zullen nemen nadat mijn Moeder ooit uit de tijd zal geraken.

De schepen hebben tot een maand geleden altijd bij onze Moeder zoals afgesproken in de woonkamer gestaan.

Toen ging het echter verkeerd, Onze Moeder heeft vorig jaar 3 zware operaties ondergaan, Een hartinfarct, 3 keer gedotterd en een nier weggehaald ivm een vreselijke ziekte.

Ook moest onze Moeder onlangs gedwongen verhuizen in Zwolle op 74 jarige leeftijd omdat de flat waar ze woonde volgend jaar wordt afgebroken en er een nieuwe flat is gebouwd waar iedereen kon heen verhuizen, De verhuizing is afgelopen week geschied en toen ik afgelopen donderdag bij mijn Moeder in de nieuwe flat was miste ik de 3 schepen. Ik vroeg waar de schepen waren en mijn Moeder vertelde dat ze vorige maand met opruimen de schepen had meegegeven aan een kringloop winkel in Zwolle.

Helaas heeft mijn moeder dit in een afnemende gezondheid en een vlaag van verstandsverbijstering meegegeven, Zonder het besef te hebben op dat moment dat de schepen eigenlijk voor mij en mijn zus zijn en zonder ons in te lichten of we ze nu wilden ophalen. omdat Moeders kleiner is gaan wonen nu kon ze ze niet meenemen vanwege geen ruimte meer ervoor.

Ik heb afgelopen vrijdag de kringloop winkel weten op te sporen waar de schepen zijn heengegaan. Het bleek dat de kringloop winkel vorige maand een filmpje op hun sociale media kanalen hadden geplaatst waarin zij de schepen te koop aanboden, Ik heb meteen contact gehad met de kringloop winkel en helaas waren 2 schepen al verkocht maar 1 schip was er nog en die heb ik gister bij de kringloop opgehaald.

Ook heeft de kringloop winkel gister op hun social media kanalen een oproep geplaats aan de kopers van de schepen in de hoop dat ze het zien en mij willen contacten over terug gave van de schepen.

Om een lang verhaal kort te maken wil ik U vragen of het wellicht een mogelijkheid is en of dat het voor U een  interessant genoeg verhaal is voor een rubriek in een radio uitzending over dit.

Ik wordt volgend jaar 50 en ik weet niet beter dat als ik vroeger uit kind uit school kwam dat mijn vader aan het bouwen was met deze schepen die helemaal van hout zijn ge figuur zaagt Met name de Friesland 1663 is mijn Vader zeker 10 jaar vroeger mee aan bouwen geweest. En de schepen hebben dus een hoge emotionele waarde.

Mijn Vader was helemaal wild van voc schepen en was vroeger ook donateur en sponsor van het replica VOC schip in Lelystad de Batavia. Mijn Vader wilde altijd zeeman worden vroeger maar toen hij vroeger mijn Moeder ontmoette met 2 kleine kinderen, mijn Broer en mij liet hij deze droom letterlijk varen en nam de zorg en voogdij over voor mijn Moeder, broer en mij, Mijn Vader ging werken in de bouw en was met 50 jaar al helemaal versleten en volledig afgekeurd door reuma, Toen is ie begonnen met het bouwen van modelbouw schepen wat zijn levens werk en grote hobby en passie was.

Mijn Vader hebben we na overlijden in 2010 ook vanuit een prachtig schip uitgestrooid over de Noordzee.

Hopelijk kunt U me helpen met een oproep tot het terugkrijgen van de 2 vermiste schepen, 1 schip is inmiddels gelukkig weer terug omdat die nog niet verkocht was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *