2 juli 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Tiende en laatste 10 Mijl van Zwolle-Zuid


Bron: #10 Mijl van Zwolle-Zuid

Zwolle – In april wordt de tiende editie gehouden van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Vanwege corona wordt dit een virtual run. Deelnemers lopen hun eigen afstand op een door hun gekozen moment tussen 10 april 10.00 uur en 19 april 22.00 uur. Deze editie is niet alleen bijzonder vanwege het tienjarig jubileum of dat het een virtuele editie is, maar ook vanwege het feit dat het dit keer de allerlaatste keer is.


In 2009 startte de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Het hardloopevenement werd met open armen ontvangen in Zwolle Zuid en was een aanwinst voor de regio. Met afstanden voor kinderen, tieners, recreanten en wedstrijdlopers is het evenement in de afgelopen tien jaren gegroeid tot een niet weg te denken onderdeel van de hardloopkalender.

Duizenden mensen verschenen aan de start van het prachtige parcours dat grotendeels loopt door het buitengebied van Zwolle Zuid. Dit jaar hebben de deelnemers voor het laatst de kans het bewegwijzerde parcours te lopen. De Tien Mijl van Zwolle Zuid stopt.Meer informatie: www.10mijlvanzwollezuid.nl