Sport

Berkum te sterk voor zwak HZVV

Berkum heeft de uitwedstrijd tegen HZVV met 1-2 gewonnen. Een vooral na de rust dominant spelend Berkum heeft een compact spelend HZVV een verdiende nederlaag toegebracht. Al doet de einduitslag dat niet vermoeden. 

Berkum zette met gevarieerd aanvalsspel vanaf de eerste minuut HZVV onder druk, zonder dat dit direct tot reële kansen leidde. Sterker nog, de eerste kans was in de 17e minuut voor HZVV, maar keeper Huib Veurink maakte een hard schot van Sander Dzemidzic op uitstekende wijze onschadelijk. In de 26e minuut bracht Mike van Ekeren zijn teamgenoot Martijn Brakke met een zuivere voorzet in stelling. Diens kopbal ging echter rakelings naast. Het betere spel van Berkum werd in de 37e minuut beloond. Björn Bakker speelde een corner slim af op de ingelopen Mark van der Meulen. Keeper Damyan van Goor had geen antwoord op de harde schuiver in de benedenhoek: 0-1. Dit was tevens de ruststand. 

Bij het begin van de tweede helft werd Johnsen Bacuna ingebracht voor Lars van Gerner en dat was het sein om aanvallend alle registers open te trekken. Een zelf gecreëerde kans werd door Frank van der Burg net voorlangs geschoten en vlak daarna, in de 51e minuut, verprutste Johnsen Bacuna een open kans na een strakke voorzet van Chris van der Meulen. HZVV zag een van de spaarzame kansen in rook opgaan, toen Jan Hup met een voorzet van rechts Pim de Jonge bediende. Zijn harde schot ging net naast. In deze fase zette HZVV meer druk naar voren, waardoor er meer ruimte kwam voor de aanvallers van Berkum. Dit resulteerde in de 58e minuut in de 0-2. Jorben Nieuwenhuis speelde met een bekeken voorzet Chris van der Meulen aan op de 16-meterlijn. Met een geplaatst schot in de linkerbenedenhoek liet Chris vervolgens de HZVV-keeper Damyan van Goor kansloos. 

Voor HZVV de reden om meteen drie verse krachten in te brengen en dat betaalde zich bijna direct uit, toen Jesse van Dalen in kansrijke positie een knappe voorzet van Mulder op de paal zag belanden. Vrijwel meteen daarna liet Brakke vrij voor de goal een opgelegde kans liggen. In de 65e minuut liep Jan Hup van HZVV een gele kaart op na een pittige overtreding op Jorben Nieuwenhuis. De ‘recidivist’ kon twee minuten later, na een stevige overtreding op Mike van Ekeren, met twee keer geel vertrekken. Hiermee leek de wedstrijd beslist en was Berkum heer en meester op het veld. Met goed opgezette aanvallen werden echter diverse kansen om zeep geholpen.

In de slotfase werd er door Berkum nog gewisseld: Ivar Nijboer voor Martijn Brakke en Giorney Rojer voor Chris van der Meulen. Vlak voor tijd deed HZVV wat terug. Een vrije schop werd door Zomer ingeschoten, waarmee hij de verdiende eindstand van 1-2 bepaalde.  

Met deze overwinning blijft Berkum in de race voor het de derde periodekampioenschap, waarin het nu op gedeelde eerste plaats staat met de aanstaande kampioen Eemdijk. 

Tekst : Peter Lips