Laatste UpdatesRadio

Vrijdag 6 oktober weer een uitzending van Bijna Weekend tussen 14.00 en 16.00 uur met als gast Marco van Driel van D66

Vanmiddag te gast

Marco van Driel is fractievoorzitter.

Als lijsttrekker van D66 Zwolle wil ik inzetten op verbinding. D66 is een optimistische partij, die kritisch, maar constructief meedenkt en inhoudelijk bij wil dragen aan duurzame oplossingen voor de lange termijn. Een goed idee is een goed is. Partijpolitiek zou daar ondergeschikt aan mogen zijn.  

  • Leeftijd45 jaar
  • GeboorteplaatsRotterdam
  • WoonplaatsZwolle

Uit persoonlijke ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om terug te komen van een achterstand. Hoeveel tijd, bloed, zweet en tranen dat kost. En, hoe belangrijk het is om de mogelijkheid, de middelen en het vertrouwen te krijgen dat je je kunt ontwikkelen tot wie je wilt zijn. 
 
Die mogelijkheid heeft alleen niet iedereen. Waar je geboren bent, waar je vandaan komt of wat je ouders verdienen bepalen te vaak je kansen voor de toekomst. Je huidskleur, geaardheid of opleidingsniveau zijn ook te vaak een factor en dat moet anders.  
 
Voor mij moet de overheid er altijd naar streven om iedereen gelijke kansen te bieden. Zodat we het beste uit onszelf kunnen halen en kunnen worden wie we willen. Het is aan het individu om die verantwoordelijkheid te nemen.  
 
Dit vraagt om een overheid die er is voor haar inwoners. Die vanuit vertrouwen inwoners ondersteund naar zoveel mogelijk zeggenschap en zelfregie. Naar een overheid die ervoor zorgt dat iedereen zijn eigen leven vorm kan geven, maar een netwerk vormt voor de kwetsbare in onze samenleving. 

bron website D66

Heb je een vraag stel hem tijdens de uitzending bel naar de studio 0682075181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *