4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Ulkie Dulkie

Morgen in Ulkie Dulkie

Jeroen Groot Beumer (Deventer, 1980) speelde in bandjes en gaf gitaarles, trok wereldwijd publiek met zijn filmpjes over gitaarmuziek. Totdat hij geen muziek meer kon verdragen door problemen met zijn gehoor. Sinds die tijd schrijft de Zwollenaar kinder- en jeugdboeken onder de naam Jeroen van Berckum. 

Zijn passie voor schrijven ontdekte hij, toen hij een kort verhaal voor zijn zoon ging schrijven. Wat begon als een idee voor een kort voorleesverhaal, groeide uit tot een wereld vol bijzondere wezens, magie en avontuur. Sindsdien heeft het betoverende gevoel om uit het niets werelden, personages en grappige, spannende en soms lugubere scènes te creëren hem niet meer losgelaten. In de jaren die volgden ontwikkelde hij zijn schrijfstijl. 

Zo won zijn verhaal “De Griezel van de Lindelaan” in 2016 een Young Adult schrijfwedstrijd, schreef hij twee series kinderboeken en werkte hij aan verschillende korte verhalen. 

Dit jaar zijn er drie nieuwe boeken verschenen bij Clavis Uitgeverij. Villa Vita Nova is het bloedstollende eerste deel van de jeugdhorrorserie De schaduwkronieken (14+). De Gemeneriken (7+) is een super grappig verhaal over een meisje dat een echte rebel is door lief te zijn. Dit boek is kinderboekentip van de maand bij Libris. De Overval is het razend spannende eerste deel van De speurders van morgen (8+). 

Voor meer informatie: www.jeroenvanberckum.com 

Voor zijn muziek: www.youtube.com/user/Heronymusic

Jeroen Groot Beumer