28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Zonnepanelen voor Dieze-Oost dankzij WijBedrijf Dieze


Bron#GemeenteZwolle
Zwolle- Het Coöperatief WijBedrijf Dieze U.A. geeft een vervolg op haar zonnepanelenproject in Dieze – Oost.
Tot en met eind maart worden er bij circa 55 huishoudens zonnepanelen op de daken gelegd. Bewoners huren deze zonnepanelen van het WijBedrijf voor een gunstig tarief, dankzij een subsidie van de gemeente Zwolle.


Het WijBedrijf heeft in het najaar van 2016 bij de eerste bewoners zonnepanelen op de daken gelegd. Het begin van het zonnestroom project, waar alle bewoners uit Dieze aan mee kunnen doen.
Voor de eerste 165 woningen heeft de gemeente Zwolle in 2015 een subsidie gerealiseerd waardoor de financiering van de zonnepanelen mogelijk wordt gemaakt.


De bewoners hoeven hierdoor niet zelf te investeren, maar kunnen de panelen huren van het WijBedrijf. De huur ligt altijd lager ten opzichte van de kosten die een energieleverancier rekent voor diezelfde stroom, wanneer een bewoner die stroom uit het stopcontact haalt. Daardoor is er voor de bewoner altijd direct voordeel!
In totaal komen er daardoor ruim 275 panelen bij in Dieze, bovenop de bestaande circa 150 panelen die het WijBedrijf al had gelegd. Installatiebedrijf Drenth Energy voert in de komende weken de technische installatie van de zonnepanelen uit.

meer informatie via
https://www.zwolle.nl/organisatie/nieuws/zonnepanelen-voor-dieze-oost-dankzij-wijbedrijf-dieze