Workshop Groene Kunst

Doe mee aan de workshop ‘Groene kunst’ met beeldend kunstenaar Lobke Meekes op 22 april, de Dag van de Aarde.

Lobke Meekes creëert groene plekken met een verhaal, om de verbinding te versterken tussen allerlei schepsels: mensen en andere schepsels, zoals planten en dieren. 

Voorbeelden van Lobkes werk zijn: Eenwoud, een nieuw bos met zaailingen van dierbare, bestaande bomen met een verhaal; De Groen H, een landingsplek voor wilde zaadjes, die midden in de stad Venlo mogen ontkiemen, zonder weg geschoffeld te worden; Baarhuisje (zie afbeelding), een boskapel, waarin mensen plantaardige vondsten opbaren en stilstaan bij de natuurlijke processen, waar ze zelf ook deel van zijn. Zie haar website voor meer informatie.


foto: Mayke Pasman

De workshop begint met een inleiding door Lobke over haar werk en denkwereld. Daarna brengt ze de workshop opgang door gesprek en oefeningen. Vervolgens ga je aan het werk met een ecologisch vraagstuk dat voor jou urgent voelt. Hoe kun je dit vraagstuk met beelden en creatieve ideeën zichtbaar en voelbaar maken? Wil je iets uitproberen? Zie je een concreet project voor ogen? Aan het einde van de workshop worden ervaringen uitgewisseld en eventueel vervolglijntje uitgezet.

Tijdens de workshop zal ook geluncht worden. Aan deelnemers wordt gevraagd om zelf iets te eten mee te nemen. De organisatie zorgt voor koffie, thee en water.


foto: Viorica Cernica

zaterdag 22 april , van 11.00-14.00 u | Dominicanenklooster | €7,50

Workshop Groene Kunst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *