27 september 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Wereld Alzheimer Dag,

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen op pad’. Op deze dag is er extra aandacht voor dementie. Er worden ook dit jaar weer activiteiten georganiseerd in Zwolle.

Van boekpresentatie tot training. Ook na Wereld Alzheimer Dag blijft Zwolle bezig met dementie. Het doel van de stad is namelijk om dementievriendelijk te worden en blijven.

Dementie. Een ziekte die schade veroorzaakt aan de hersenen. Informatie wordt niet goed meer verwerkt en hierdoor kun je simpele dagelijkse taken minder goed of niet meer uitvoeren. In dit artikel staan activiteiten voor mensen die te maken hebben met dementie. Het doel daarvan is dat iedereen in Zwolle mee kan doen, zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk.

Op Wereld Alzheimer Dag en op andere dagen in die week zijn er meerdere activiteiten in Zwolle:

dinsdagavond 20 september om 19.00 uur is er het maandelijkse Alzheimer Café in Wijkcentrum De Pol. Woensdag 21 september om 19.30 uur is er de Boekpresentatie van ‘Welke dag is het vandaag’ (Rina Stam) in Stadkamer Centrum. Donderdag 22 september om 13.30 uur is er de training ‘Herkennen van en omgaan met dementie’ bij ZwolleDoet! en vrijdag 23 september om 10.00 uur is er het Geheugencafé in De Terp.

Op dinsdag 25 oktober in Stadkamer Centrum.

Voor mensen die meer over dementie willen weten en niet willen wachten tot de georganiseerde activiteiten, zijn er online ook mogelijkheden.

De basistraining GOED van Samendementievriendelijk.nl http://samendementievriendelijk.nl/ geeft direct praktische handvatten.