25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Wel Thuis maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Bron/foto: #WelThuis
ZWOLLE- Wel Thuis, een project van WerV, maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021.
En vanaf 11 januari kan het Nederlandse publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op Wel Thuis als favoriet. WerV ondersteunt en stimuleert alle vormen van vrijwilligerswerk en participatie binnen de Dimence Groep. Het uitgangspunt is: iedereen doet mee in de maatschappij!


Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via appeltjevanoranje.nl.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar: Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen.
Wel Thuis zorgt ervoor dat mensen die worden behandeld, perspectief ervaren. Zij doen dit door actief in te zetten op de verbinding tussen zorg en welzijn. Tijdens de behandeling gaan vrijwillige welzijnscoaches met mensen in gesprek over wat zij nodig hebben om in de thuissituatie richting te geven aan hun leven. Waar nodig bieden zij ondersteuning, bijvoorbeeld bij het vinden van zinvolle daginvulling of hulp bij financiën.

Wel Thuis slaat de brug naar de samenleving.
Stemmen op Wel Thuis kan via: https://www.appeltjevanoranje.nl/projecten/wel-thuis