27 september 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Walk of Peace

Op zaterdag 17 september vindt een informatieve wandeling van de Vredesweek plaats in de Zwolse wijk Assendorp. Deelnemers komen om 13.30 uur samen in het wijkcentrum ‘De Enk’ Enkstraat 67.

De route doet ook het Dominicanenklooster aan, waar Bep Pierik een klankmeditatie verzorgt met onder andere muziek van Hildegard van Bingen.

Voorafgaand wordt het Vredesbeeld onthuld. Kinderen uit Zwolle en een kunstenaar maken samen dit beeld. Samen met enkele gastsprekers van de gemeente en uit de buurt wordt ook op deze manier vorm gegeven aan ‘Zwolle Vredesstad’.

WANDELEN OF FIETSEN

Als deelnemer wandel je ongeveer 3 km in één van de groepjes door de wijk Assendorp. Je verkent zo met je groepje de wijk en neemt deel aan verschillende activiteiten van zo’n 20 minuten van wijkbewoners en organisaties in de wijk. Er is ook een fietsgroep als je liever fietst. En ben je slecht ter been dan is er zelfs de mogelijkheid van de fietstaxi van Fietsjoe.

Hopelijk heb je een inspirerende Walk of Peace, waarbij je veel te weten komt over de bewoners en de organisaties in Assendorp. Wellicht levert het jou ideeën op om ook bij jezelf nog iets extra te doen aan vrede, duurzaamheid, klimaat, voor vluchtelingen en ruimte voor groen.

PRAKTISCHE ZAKEN

De kosten worden deels gedekt door een vrijwillige bijdrage van jou en andere deelnemers. Je kunt een hapje en een drankje nemen voor een klein bedrag.

Het Vredesplatform Zwolle organiseert de Walk of Peace 2022 voor de 5e keer. In het Vredesplatform werken verschillende kerken en stromingen in Zwolle samen.

Nu werken ook Amnesty International, COC, Vijftig Tinten Groen en de Dominicanenkerk mee.

Geef je op via: vredesplatformzwolle@gmail.com

Na afloop kun je (veganistisch) eten bij Eureka aan het Assendorperplein. Dit is voor eigen rekening. Geef je vooraf op, als je hieraan wilt deelnemen.

zaterdag 17 september | 13.30 uur | wandeling en gesprek | De Enk

opgave via vredesplatformzwolle@gmail.com | vrijwillige bijdrage

Walk of Peace

Locatie: De Enk