26 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Vrijdag weer een aflevering van Bijna weekend deze middag staat in het teken van de Waterschapsverkiezingen op 15 maart

Te gast zijn deze middag in het 1e uur afgevaardigden van Swollwacht Een unieke situatie voor Swollwacht: voor het eerst in ruim dertig jaar doen we mee aan de waterschapsverkiezingen. Ron Klappe, Niek Loman-Kools en Chanel de Haan staan namens Swollwacht op de lijst voor Gemeentebelangen Drenthe Overijssel. De 34-jarige Chanel uit Berkum staat op nummer 6. Wie is Chanel en waar staat ze voor?

Waarom doen jullie vanuit Swollwacht mee aan deze verkiezingen?

“We hebben er lang over nagedacht. We hebben vaak gedacht dat deelname aan deze verkiezingen er niet toe deed. Maar inmiddels zijn we er van overtuigd dat onze stem telt. Dat onze deelname van belang is. Ik vind het echt belangrijk dat de lokalen een goede stem hebben in het waterschapsbestuur. Het grote voordeel is dat we niet gebonden zijn aan een landelijke partij. Dat is juist in het waterschap van belang, want elk gebied heeft eigen behoeftes. Er worden vanuit Den Haag en Brussel steeds meer dingen opgelegd. Wij gaan voor lokaal maatwerk. Er gaat veel geld om binnen het waterschap. Dat komt voor een groot deel uit de portemonnee van onze inwoners. Ik wil erop toezien dat dat nuttig wordt besteed en zie het als mijn taak om bij elk besluit af te wegen: wat is het nut, wat is de noodzaak en wat is haalbaar en betaalbaar?”

en in 2e uur Boswachter Jos Schouten: “Water verbindt!

Zwolle staat voor flink wat wateruitdagingen bij droogte, storm en zware regenval. Hoe dat zit? In een kano-college over water in Zwolle geeft

@JosSchouten uitleg in de podcast IJsselverhalen;

http://plinkhq.com/i/1558094394

Ook een vraag laat het ons weten en mail naar bijnaweekend@radiozwolle.com