21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Vrijdag weer Bijna Weekend van 14.00 uur tot 16.00 uur met als gast Herald Nobel van Stichting Nationaal Park Weerribben-Wieden

2023 is voor Nationaal Park Weerribben-Wieden het jaar van het landschap. Zo verschijnt dit voorjaar de landsschapsbiografie, waarin de geschiedenis van het gebied wordt beschreven. Van de voorlaatste ijstijd tot en met de ruilverkaveling, na de Tweede Wereldoorlog. Vanuit deze biografie kunnen we met alle betrokkenen (bewoners, bedrijven, overheden) gaan bouwen aan het landschap van de toekomst. Ook de Dag van het Nationaal Park (24 mei)  en de Beleefweek (Herfstvakantie) staan in het teken van het landschap. En we begonnen het jaar met 2 minisymposia over het Landschap, samen met studenten van Saxion Hogeschool.

Op maandag 27 februari hebben we 3 keer een voorstelling van de grote, nieuwe Nederlandse natuurfilm Onder het Maaiveld. Een film over bodemleven.

Als jullie meer willen weten over wat wij allemaal doen, kijk dan eens naar ons jaaroverzicht 2022. Ook is het leuk om even door ons magazine te bladeren.