2 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Vrijdag 5 Augustus in Bijna Weekend van 14.00 tot 16.00 uur Lisa Kwakkel van het Stadsfestival wat van 2 t/m 4 september gehouden word

Het muziekprogramma van het Stadsfestival speelt zich grotendeels af op het festivalhart, het Grote Kerkplein. Het plein is gratis te bezoeken en kent een goed gevuld programma gedurende het hele weekend (2 t/m 4 september). Bezoekers kunnen hier o.a. genieten van Stones Sessions, Zuco 103, Freez, Primaat en Sandra van Nieuwland. In de bijlage vind je het volledige muziekprogramma op het Grote Kerkplein. Hieronder voeg ik enkele nummers toe die recentelijk zijn uitgebracht door de artiesten. Wellicht leuk om te draaien, daarbij ligt mijn voorkeur bij het eerste nummer.

Freez (en Typhoon) – Laatste Liter Zee

Onderdeel van het nieuwe album Parachute: https://www.youtube.com/watch?v=3Aq1I8gVass

Sandra van Nieuwland – Sandcastles 

Onderdeel van het nieuwe album Wonderland: https://www.youtube.com/watch?v=JEaBXzic3eQ&t=40s

Primaat – Oeh Ah 

Mede mogelijk door Colored Monkeys: 

Zuco 103 – Meio 

Nieuwste single: https://www.youtube.com/watch?v=vJYQoNQ7Jwg&list=OLAK5uy_nAKNclD3ZsdOpGAeHVm0fLhlzDpTw_gKc

Op zaterdagavond 3 september vindt er een indrukwekkend nachtconcert van Joep Beving plaats in Academiehuis de Grote Kerk. Nadat hij meerdere keren in Odeon heeft gestaan keert hij tijdens het Stadsfestival dus weer terug naar Zwolle. April dit jaar bracht hij zijn nieuwe album, Hermetism, uit dat hij schreef tijdens de pandemie. Hij keert hiermee terug naar zijn solo piano roots. Dit is één van de weinige muzikale programmaonderdelen waar tickets voor te koop zijn. Voor meer informatie en kaartverkoop kan iedereen terecht op onze website: www.stadsfestival.nl.

Op een locatie iets buiten het festivalterrein staat Robin Scherpen op zondag 4 september in Hedon met zijn concert For The Unseen Chapter III. Een pure en kwetsbare show met muziek die hij schreef in het donker nadat hij geen licht kon verdragen als gevolg van operaties aan een oogaandoening. Hij leerde hierdoor componeren op intuïtie.