9 augustus 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Vrijdag 18 februari te gast bij Bijna Weekend Patty Wolthof fractievoorzitter en raadslid voor PvdA

Geboren in 1980, in Bergen op Zoom, mijn studie deed ik in Nijmegen, stage in Den Haag, uitwisselingsstudent was ik in Parijs. Mijn scriptie schreef ik in Tilburg en in 2009 ben ik voor de liefde in Zwolle neergestreken. Nu ben ik moeder van twee Blauwvingertjes genaamd Deddo en Nanne en ik ben getrouwd met Bertolf. Naast het raadslidmaatschap en moederschap, werk ik als projectcoördinator voor de PvdA in Oost-Nederland. Ook ben ik gespreksleider bij het Stadscafé van Club Cele, lid van het Zwolse PvdA-campagneteam en voorleesmoeder.

Wij gaan het deze vrijdag natuurlijk hebben over het verkiezingsprogramma van de PvdA en waarom men op de PvdA moet stemmen.

dit natuurlijk omlijst met muziek voorkeur van PvdA.

heb je een vraag? bel tijdens de uitzending naar 038-2400035 en stel hem aan Patty.

hier een deel helemaal lezen klik hier voor het verkiezingsprogramma van de PvdA

Een mooi, groen, lief en sociaal Zwolle, daar bouw ik als raadslid met veel liefde aan mee! Ik zet me als fractievoorzitter en raadslid in voor:

voldoende, betaalbare woningen in een veilige, mooie en groene stad. Ik strijd tegen huisjesmelkers en een tweedeling in de woningmarkt. Er is op verzoek van de PvdA een gemeentelijk meldpunt huisjesmelkers gekomen.

inclusieve samenleving: Zwolle is een stad van ons allemaal, er moet rekening gehouden worden met mensen die niet zo makkelijk mee kunnen doen. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische beperking, vanwege laaggeletterdheid of vanwege hun gebrek aan kennis van de Nederlandse taal.

> een eerlijk Zwolle: discriminatie op de arbeidsmarkt komt helaas voor, ook in Zwolle. De gemeente moet het goede voorbeeld geven: daarom heeft de PvdA gepleit voor een pilot met anoniem solliciteren. Deze pilot is uitgevoerd en naar aanleiding daarvan heeft de gemeente haar selectieprocedure aangepast, zodat iedereen een eerlijke kans heeft op een baan!

Cultuur moet voor iedereen toegankelijk zijn, cultuureducatie is daarin een belangrijke basis. Ik wil dat er in Zwolle genoeg ateliers, studio’s en andere voorzieningen zijn die kunstenaars, muzikanten, verhalenvertellers en andere creatieve ondernemers nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Ook moeten creatieve ondernemers, net als alle andere ondernemers, fatsoenlijk betaald worden. Daarom heb ik een motie ingediend genaamd #tegendebakker, om er zeker van te zijn dat de gemeente het goede voorbeeld geeft en niet aan creatieve ondernemers iets vraagt wat je ook de bakker niet zou vragen (gratis brood bakken want dat is goed voor je exposure).

En natuurlijk in het tweede uur rond de klok van 15.30 Simone van Samen Zwolle met weer een oproep.

deze week gepresenteerd door Trudi, Ilja & Giuseppe

ook wat te melden stuur een mail naar Radio@radiozwolle.com