Verkeersmaatregelen rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Verkeersmaatregelen rondom Dodenherdenking en Bevrijdingsdag
Op 4 mei is ‘s avonds de jaarlijkse herdenking bij het monument aan Ter Pelkwijkpark. Hieraan voorafgaand is de Stille Omgang.

Op 5 mei viert Zwolle de vrijheid met het Bevrijdingsfestival in Park De Wezenlanden en Dance4Liberation op Wythmenerplas. Deze en andere activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer.  Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten, verkeersmaatregelen en mogelijkheden voor openbaar vervoer en parkeren. 

Dodenherdenking Deelnemers aan De Stille Omgang verzamelen zich vanaf 19.00 uur bij Spinhuisbredehoek.

Om 19.15 uur vertrekken zij voor een tocht langs voormalig Huis van Bewaring – Menno van Coehoornsingel – Stenen Pijp – Diezerkade – Brink – Rhijnvis Feithlaan – Bagijnesingel – Schoenkuipenbrug – Groot Wezenland – Burgemeester van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Sassenstraat – Nieuwe Markt –  Samuël Hirschstraat, langs de synagoge – Schoutenstraat – Wolweverstraat – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkpark. Op deze route wordt het verkeer opgehouden.  Vanaf 19.45 uur is de herdenking in het Ter Pelkwijkpark. Om deze in alle rust te laten plaatsvinden, is het gedeelte Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat – Kerkstraat van 19.15 tot 21.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Hierdoor is ook de rijroute Ter Pelkwijkstraat – Walstraat – Gasthuisplein niet beschikbaar. Kijk voor meer informatie over het programma op www.zwolle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *