21 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Veel betrokkenheid bij Stadsbroek en IJsselvizier

Bron:Gemeente Zwolle

Er waren veel betrokkenheid bij toekomstige invulling Stadsbroek en IJsselvizier

De gemeente vroeg inwoners van Zwolle, omwonenden van de gebieden, jongeren, ondernemers, organisaties en andere geïnteresseerden om mee te denken over de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier. Op 22 en 23 februari organiseerde de gemeente bijeenkomsten hiervoor. Per avond kwamen er 120 tot 140 bezoekers om hun mening te geven.

Tijdens de bijeenkomst lieten mensen hun reactie achter over wat zij belangrijk vinden voor de gebieden. Ook online lieten mensen van zich horen door een vragenlijst in te vullen, door ideeën in te dienen of te reageren op ideeën van anderen. Meer dan 1.300 mensen vulden deze vragenlijst in. Daarnaast zijn 94 mooie ideeën aangedragen over de mogelijke invulling voor de gebieden. Uit de hoge response blijkt dat meedenken over de ontwikkeling van deze gebieden belangrijk is voor Zwollenaren.

Wethouder Gerdien Rots “Het is fijn om te zien dat er zoveel betrokkenheid is. Op beide avonden voerde ik veel mooie gesprekken mensen die wonen, recreëren en ondernemen in de gebieden en met mensen die ideeën hebben aangedragen. Het is voor de gemeente zeer waardevol dat zovelen met ons hebben meegedacht. Ik wil iedereen bedanken voor het geven van hun mening, het uiten van zorgen en het aandragen van ideeën. Ik neem dit mee in het vervolg.”

Kijk voor meer informatie op stadsbroekenijsselvizier.zwolle.nl. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. De gemeente houdt je dan op de hoogte van het vervolg.