30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

twintigste Zwolse Halve Marathon

Verkeersmaatregelen tijdens Zwolse Halve Marathon
ZWOLLE=Op zaterdag 11 juni zijn de twintigste Zwolse Halve Marathon en de 4 Engelse Mijlen. De deelnemers vertrekken vanuit Hanzeland naar het vervolg van de looproute, in en rondom de binnenstad.  

Voor de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers wordt het routedeel in en om de binnenstad afgesloten voor verkeer, van 18.00 tot ongeveer 24.00 uur. Hiernaast zijn er nog diverse andere afsluitingen in Hanzeland en op het routedeel richting de binnenstad, tussen 14.00 en 21.00 uur.

Kijk voor een overzichtskaart van de hele route
op www.halvemarathonzwolle.nl/parcours-info

Toeschouwers kunnen via de Van Karnebeektunnel en de Hoge Spoorbrug van Hanzeland naar de binnenstad komen, aan de andere kant van het spoor.

Voor de andere optie, door de spoortunnel, is een ov-kaart nodig. Via de NS-automaat kan daarmee een eenmalige doorgang worden aangevraagd. Afsluiting routedeel in en om binnenstad Het gebied dat van 18.00 tot 24.00 uur is afgesloten voor verkeer ligt binnen de volgende straten.


Omleiding op borden aangegeven Het plaatsen van afzettingsmaterieel aan dit routedeel begint om 16.30 uur. Dit kan voor enige verkeershinder zorgen. Vanaf 18.00 uur is het routedeel afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt waar nodig omgeleid via borden en tekstkarren. Hierdoor is een aantal stadsdelen minder goed bereikbaar. Bijvoorbeeld de binnenstad, Bagijneweide, Groot Wezenland, Wipstrik en Diezerpoort. Alternatieve routes zijn:Assendorp/Pierik is bereikbaar via de IJsselallee – Ittersumallee – Marsweg;Diezerpoort via Ceintuurbaan – Meppelerstraatweg;Wipstrik is via de Ceintuurbaan.De fietsbrug Rodetorenbrug is afgesloten voor (brom)fietsers, maar blijft toegankelijk voor voetgangers.  Afsluitingen Hanzeland: Kogge- en Hanzelaan

De 4 Engelse Mijlen start om 19.15 uur en de Halve Marathon om 20.15 uur, beide aan de Koggelaan, aan de achterzijde van het NS-station (Hanzeland). Hiervoor zijn er de volgende afsluitingen:de Koggelaan is ná de kruising met Hanzeallee – Hanzelaan tussen 14.00 en 21.00 uur gesloten; tijdens het opstellen en starten van de lopers is ook de Hanzelaan afgesloten. Bezoekers aan het station, de parkeergarages Lübeck en Pas de Deux en omgeving moeten daarom rekening houden met momenten van wegafsluiting tussen 18.00 en 21.00 uur.

Touringcarchauffeurs en hun reizigers worden gevraagd tussen 18.00 en 21.00 uur een ander verzamelpunt of uitstaplocatie af te spreken dan ter hoogte van het NS-station. Verzamelen of uitstappen is aan de Hanzelaan alleen mogelijk in het gedeelte tussen Stockholmstraat en Reysigerweg. Afsluiting routedeel richting binnenstad, waaronder Burg. de Van Karnebeektunnel is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen 18.30 en 21.00 uur, omdat de looproute hier doorheen gaat.