28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Toeristisch Perspectief 2030: recreëren in balans

Bron: #GemeenteZwolle
ZWOLLE- Zwolle wil een toeristisch aanbod waarin de sterke kwaliteiten van de stad worden gecombineerd met een vleugje ‘hip’. Een aanbod dat dichtbij, bereikbaar, betaalbaar en interessant is voor alle inwoners, bezoekers en ondernemers.

Waarin het typisch Zwolse karakter wordt gecombineerd met experimenten en dit onderscheidend is en nog beter op de kaart wordt gezet in zowel binnen- als buitenland. Deze en andere uitgangspunten zijn te lezen in het Toeristisch Perspectief 2030.
Een nieuwe toeristische visie die op verzoek van de gemeenteraad en samen met de stad is geschreven. Het geeft richting aan de toeristische keuzes en investeringen voor de komende jaren.

In Zwolle is het goed wonen, werken, ontmoeten en recreëren. Daarbij kunnen inwoners, bezoekers en ondernemers profiteren van een kwalitatief hoog toeristisch aanbod. Zwolle heeft een prachtige binnenstad, interessante historische bezienswaardigheden, vele culinaire hoogtepunten, een breed cultureel aanbod en mooie omliggende landschappen.
Dit aanbod maakt het leven in onze stad aantrekkelijk, maar het zorgt ook voor economische groei, werkgelegenheid en het houdt de kwaliteit van voorzieningen in stand. Hier profiteren zowel inwoners als bezoekers van.

De coronacrisis heeft nog maar eens aangetoond hoe belangrijk het is om ook in de nabije leefomgeving prettig te kunnen recreëren en ontspannen. Zwolle heeft dit allemaal! Daarom willen we deze unieke waarden ook voor de toekomst behouden.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Toeristisch+Perspectief+2030%3A+recre%C3%ABren+in+balans