25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Tijdelijk extra verlichting

ZWOLLE- De gemeente Zwolle heeft vandaag bij Park de Wezenlanden tijdelijk extra verlichting geplaatst naar aanleiding van meldingen van overlast.


Met deze maatregel wordt de mogelijkheid voor politie en handhaving om toezicht te houden in de avond- en nachturen verbeterd en worden donkere plekken in het park waar de gemelde overlast voorkomt verlicht. Deze maatregel is tijdelijk en wordt wanneer het niet meer nodig is direct ingetrokken.


Park de Wezenlanden is een van de plekken waar Zwollenaren en bezoekers graag komen om te recreëren en te ontmoeten. Vanwege het warme weer en het feit dat het langer licht is buiten blijven mensen langer aanwezig in het park, tot in de nachtelijke uren.


Daarom heeft de gemeente besloten om tijdelijk extra verlichting aan te brengen in de avond en nacht. Ook voor de veiligheid van politie en de handhavers zelf.
Op dit moment is er in afwachting van het onderzoek al rekening gehouden met een aantal voorlopige uitkomsten bij het plaatsen van de verlichting.