2 juli 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

’t Kleine Veer weer in de vaart


Bron: #GemeenteZwolle

ZWOLLE- Vanaf zaterdag 24 april 2021 gaat ’t Kleine Veer weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. In 2020 is er een aantal aanpassingen aan boord gedaan om het veer te laten varen in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen.
De aanpassingen waren nodig om de 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Er kunnen minder passagiers aan boord in verband met de 1,5 meter afstand, namelijk 4 personen per vaart (6 indien men uit één gezin komt). Bij drukte moeten mensen aan wal langer wachten. Per uur kunnen er tussen de 15 en 20 mensen worden overgezet. Ook op de wal dient men rekening te houden met 1,5 meter afstand tot anderen! En alle passagiers dienen op een veilige manier (contactloos) te betalen.

Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt.
Wanneer we op de wal niet meer kunnen voldoen aan de richtlijn van anderhalve meter afstand, kan het zijn dat we ’t Kleine Veer weer uit de vaart moeten nemen.


Meer informatie over ’t Kleine Veer vindt u op https://www.zwolle.nl/vrije-tijd/sport-en-recreatie/fietsen-en-wandelen/t-kleine-veer