13 augustus 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Storm Eunice

bron:RijksinformatieVerkeer

Storm Eunice: houd vrijdag 18 februari rekening met (zeer) gevaarlijke rijomstandigheden

Nederland krijgt vanaf vrijdag rond het middaguur in vrijwel het hele land te maken met stormachtig weer. Weggebruikers moeten vanwege de storm Eunice rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden. Het KNMI heeft vanaf 14:00 uur voor de kustprovincies code rood afgegeven. Voor de rest van het land, met uitzondering van Limburg, is code oranje aangekondigd.

Vanwege de storm verwachten we dat het verkeer op de weg veel hinder zal ondervinden, zeker in de loop van de vrijdagmiddag en de vrijdagavondspits. We raden aan om alert te zijn en rekening te houden met extra reistijd. Lokaal worden windstoten tot 120 km/u en in de kustprovincies zelfs tot 130 km/u of hoger verwacht.

Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen.

Ga goed voorbereid op weg

We raden weggebruikers aan de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan de omstandigheden aan te passen. Met name automobilisten met een aanhanger en het vrachtverkeer wordt geadviseerd extra alert te zijn. Vooral lege vrachtwagens kunnen veel hinder ondervinden.