1 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Stille Zaterdag

Bron:Dominicanenkerk

Opnieuw beginnen #40 (slot) – Stille Zaterdag

“De stilte die iemand achterlaat kan heel verschillend klinken. Je kunt er bijvoorbeeld ontzetting in beleven – dit had nooit mogen gebeuren! – of juist vrede – het is goed geweest, het is volbracht.

Voor de vrienden en vriendinnen van Jezus was de stilte na zijn dood bepalend voor de rest van hun leven. Alles waar ze in geloofd hadden kwam in een ander licht te staan. Gaandeweg zou alles wat Jezus in hen had gezaaid tot wasdom komen, en kwamen ze hem opnieuw tegen als een levende werkelijkheid.

Toen deze veertigdagentijd begon, hadden we er bijna twee jaar coronatijd op zitten. Met die ervaring lazen 39 heel verschillende mensen uit de dominicaanse familie het evangelie van de dag. Ze deelden er iets van met jou, in korte teksten, om te lezen of te beluisteren. Zoals dat gaat drongen ook andere ervaringen het verstaan van de Bijbelse teksten in, met name de afgrijselijke oorlog in Oekraïne.

Telkens weer hebben we het nodig te horen dat ziekte, isolement, geweld en dood niet het laatste woord hebben. Telkens weer hebben we het nodig te horen dat God zelf daarin afdaalt en ons uitnodigt om onszelf te delen.

Telkens opnieuw moeten we de stilte in durven om opnieuw te leren luisteren. De liefde fluistert – en ze wekt leven.”

Arjan Broers, redacteur

Dit zijn de gezichten van de 39 leden van de dominicaanse familie die de afgelopen weken een dagelijkse reflectie verzorgden. Alle deelnemers dank! Alle volgers ook.

Reageren? Stuur een bericht naar de redactie. Alle fragmenten zijn hier te beluisteren: https://soundcloud.com/user-191112587/sets/opnieuw-beginnen-vastenserie

Krijg je onze wekelijkse nieuwsbrief al? Schrijf je hier in: http://eepurl.com/geZBdr

Wil je meer dominicaanse mensen digitaal ontmoeten? Kijk eens in de rubriek mensen. https://dominicanen.nl/category/inspiratie/mensen/

PS: Ze in het echt ontmoeten kan ook…