30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Songs for Mary 2021 in het Dominicanenklooster


Bron: #Dominicanenklooster


ZWOLLE- Wat gebeurt er als twee artiesten zich drie dagen terugtrekken in de rust van een klooster?
Vinden ze connectie met de broeders die er wonen of praten ze volkomen langs elkaar heen?
Kom hun ervaringen en werk beluisteren in een intiem optreden in de bijzondere kerk van het Dominicanenklooster Zwolle.

In Songs for Mary verblijven twee artiesten, drie dagen in het Dominicanenklooster in Zwolle.
Met als doel nieuwe inspiratie voor een nieuwe song. Deze song is geïnspireerd op de gesprekken met broeders, gesprek met Maria deskundige en hun tijd in klooster en Maria kapel.

Met in voorgaande edities prachtige songs tot resultaat over liefde, opofferen, zoeken naar betekenis, thuiskomen en rechtvaardigheid. Met eerder al o.a. Tim Knol, Aafke Romeijn, Tangarine en Spinvis.
Dit jaar gaan Babs Gons en Meindert Talma de uitdaging aan. Ze worden uitgedaagd om samen iets nieuws te maken geïnspireerd op hun verblijf.


Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao, Suriname en Brazilië.
Babs presenteert daarnaast verschillende programma’s waaronder de NK Poetry Slam, de Kindernacht van de Poëzie en sinds 2017 is ze gastvrouw van de muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon, waarmee ze onder andere op Lowlands en Oerol staat en die een onderkomen heeft in De Melkweg en in de Toneelschuur Haarlem.


Ze schrijft korte verhalen voor verschillende media zoals de CPNB-campagne #ikleesthuis en voor de bundel Afrolit verschenen in oktober 2020.
Babs schrijft artikelen en is vaste columnist van Het Parool. {Bron: babsgons.nl}
Vrijdag: 27 augustus, van 20:00 uur – 22:00 uur
Locatie: Dominicanenklooster Zwolle

Tickets via Hedon