2 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Snackcorner Norp gaat sluiten.

Bron:NORP

Hierbij een bericht dat ik met pijn in mijn hart met jullie deel. Snackcorner Norp gaat sluiten.
Nog geen jaar geleden kreeg ik het bericht dat ik ongeneeslijk ziek ben. De afgelopen maanden heb ik gelukkig mogen ervaren dat ongeneeslijk ziek zijn niet betekent dat je direct ook dood gaat. Mijn gezondheid was wel de reden dat wij sinds begin dit jaar de Snackbar in plaats van 7 dagen, nog maar 4 dagen hadden geopend en vanaf toen hebben we met ons team medewerkers ervoor gezorgd dat we door konden. De laatste maanden begon ik wel bewust te worden dat dit niet nog jarenlang zo kon doorgaan.


Tot het moment vorige week, toen wij de nieuwe energierekening voor de komende maand ontvingen. Dit bleek de spreekwoordelijke druppel die de emmer nu versneld heeft doen overlopen. De energiecrisis raakt mij en daarmee de zaak en ons team diep. Een meer dan 4 x zo hoge rekening is niet meer op te brengen.
Vorige week heb ik de medewerkers ingelicht.
Concreet betekent dit dat we morgen (woensdag 21 september 2022) voor het laatst geopend zijn en daarna sluiten de deuren.
Volgende week zijn we nog 3 momenten geopend waarin we onze trouwe klanten nog de mogelijkheid bieden onze ambachtelijk gemaakte producten te kopen, zoals onze diverse soorten kroketten, nierbroodjes, nasiballen enz.. Iedereen is welkom om onze ingevroren producten te kopen voor thuis op donderdagmiddag 29 september, vrijdagmiddag 30 september en zaterdagmiddag 1 oktober van 16.00 u tot 18.00 uur.


Overigens blijven een aantal Norp producten (zoals de Norp-kroket) voorlopig nog steeds verkrijgbaar bij enkele horeca-zaken in Zwolle, aangezien de productie in de keuken nog even door zal gaan.
Mijn opa Norp is ruim 70 jaar geleden aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle gestart met een banketbakkerij. Mijn ouders hebben deze winkel in 1969 omgezet naar een Snackbar met catering. Ruim 25 jaar geleden werd ik mede-eigenaar en 15 jaar geleden nam ik het stokje volledig over. Nu is het einde daar. Naast veel praktische regelzaken is dit emotioneel nauwelijks te bevatten.
Ik wil iedereen, alle medewerkers, onze klanten, onze afnemers en mijn familie oprecht bedanken voor de jarenlange steun en inzet.

Ton Norp