29 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Schrap alle Europese vluchten uit VK

BRON:#Volt
ALGEMEEN- Europese partij Volt pleit ervoor om alle passagiersvluchten van het Verenigd Koninkrijk naar de EU met onmiddellijke ingang te schrappen. Dit vanwege de hoge besmettingsgraad in het VK met de nieuwe, extra besmettelijke coronavariant.


Terwijl de Britse zorg op het punt staat te bezwijken aan de hoeveelheid coronagevallen, landen er nog dagelijks honderden vluchten uit het VK in de EU. Alleen al naar Amsterdam zijn er elke dag zestien vluchten vanuit Londen, waar op dit moment al een op de dertig mensen besmet is.
Terwijl in Nederland premier Rutte in zijn persconferentie ons ‘met klem adviseert’ om tot eind maart niet op reis te gaan, stijgen er vanuit Londen en Amsterdam vliegtuigen op, alsof er niets aan de hand is. Als we willen voorkomen dat we in heel Europa straks ook Britse toestanden hebben, moeten we per direct handelen.


Volt roept daarom de Europese Commissie en de Europese Raad op om zo snel mogelijk met een gecoördineerde aanpak te komen om alle vluchten uit het VK te schrappen. Vanwege de haast die geboden is, roept Volt iedere lidstaat op om deze vluchten aan de grond te houden. Ook Nederland moet hier onmiddellijk werk van maken.
Het is van groot belang dat iedere lidstaat meewerkt. Anders vindt het virus binnen Europa alsnog snel een weg. Alleen samen krijgen we corona onder controle.


Volt is in 2017 opgericht als eerste Europese partij en staat voor een nieuwe politiek, die afrekent met sociale ongelijkheid, klimaatverandering en populisme.