25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Schop in de grond winkelgebied Diezerbrink


ZWOLLE- Winkelgebied wordt aantrekkelijker, Vechtstraat wordt één-richtingsverkeer
Aannemer Schagen Infra is gestart met de werkzaamheden voor de tweede fase van de herinrichting Diezerbrink.
Afgelopen jaar werden de werkzaamheden uit de eerste fase afgerond. Nu zijn de Thomas à Kempisstraat, vanaf de Vechtstraat tot Bisschop Willebrandlaan, de Vechtstraat en een klein gedeelte van de Rhijnvis Feithlaan (tussen rotonde De Brink en Bagijnesingel) aan de beurt.


De Vechtstraat wordt één-richtingsverkeer en de andere straten worden aangepast op het nieuwe ontwerp.
Het doel is om een veilige, aantrekkelijke en levendige omgeving te creëren. Zo komt er onder andere meer ruimte voor fietsers en voetgangers en komt er meer groen.
Tijdens de werkzaamheden die in de komende maanden plaatsvinden blijven de winkels geopend en bereikbaar. Als het nodig is, wordt verkeer omgeleid. Dit wordt dan duidelijk met borden aangegeven. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd met inachtneming van de adviezen van het RIVM rondom het coronavirus.
Vechtstraat: heden t/m 30 april
Tijdens deze fase krijgt het eerste deel van de Vechtstraat nieuw hemelwaterriool.

Vechtstraat: 3 mei t/m 11 juni
In deze tweede fase worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als in fase 1, maar dan in het verlengde van de straat. Op de kaart is te zien waar de werkzaamheden plaatsvinden.
Vechtstraat/Rhijnvis Feithlaan: 21 juni t/m 23 juli
In deze fase wordt het hemelwaterriool aangebracht en aangesloten op de nieuwe Vecht. Aansluitend wordt het nieuwe straatwerk en asfalt aangebracht in de Rhijnvis Feithlaan.


De werkzaamheden kunnen afwijken in verband met onvoorziene omstandigheden. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en actuele planning in het winkelgebied Diezerbrink? Kijk dan op de website www.zwolle.nl/diezerbrink.