25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Russenweg afgesloten vanaf 12 april


Bron/foto:#gemeenteZwolle

ZWOLLE- Vanaf maandag 12 april wordt de Russenweg afgesloten tussen de Blaloweg en de Veldbiezenweg (de Veldbiezenweg en van Wijhe blijven bereikbaar vanaf de Groote Voort).
Voor 2021 staat de herinrichting van een deel van de Russenweg en de directe omgeving rondom de Thorbecke scholengemeenschap gepland.


Wethouder René de Heer hierover: “Als onderdeel van de investeringsagenda voor Voorsterpoort wordt de komende jaren de openbare ruimte fasegewijs vernieuwd en verbeterd.
De WRZV-hallen zijn in aanbouw en de nieuwe Veldbiezenweg is in 2020 aangelegd. Met de werkzaamheden aan de Russenweg zetten we weer een stap. Kortom: Voorsterpoort ontwikkelt zich meer en meer.”
De werkzaamheden betreffen, naast het vervangen van het wegdek en de trottoirs, ook de vervanging van het rioleringssysteem (drukriool en regenwaterriool). De Russenweg krijgt een nieuw profiel met ruime groenstroken en een vrij liggend fietspad. Daarbij legt de gemeente ook weer een deel van de wadi-structuur voor Voorsterpoort aan. Rondom de Thorbecke scholengemeenschap wordt de toegang en bereikbaarheid verbeterd.


Het fietspad op de Russenweg verhuist naar de andere kant van de weg en wordt over de volledige lengte van de Russenweg aangelegd. Met deze werkzaamheden wordt de openbare ruimte op Voorsterpoort groener, klimaatadaptief en verkeersveiliger.
Via de Blaloweg en Grote Voort is het gebied nog steeds goed bereikbaar. Wel zal het verkeer rekening moeten houden met de afgesloten Russenweg.


Het is de verwachting dat alle werkzaamheden ongeveer 4 maanden gaan duren.
https://www.zwolle.nl/organisatie/nieuws/russenweg-afgesloten-vanaf-12-april