27 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Reisadvies op donderdag 5 mei

Bron:#Gemeentezwolle

ZWOLLE- De gemeente adviseert bezoekers om op de fiets en met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park de Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan Katwolderplein en Burgemeester Drijbersingel ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van Park de Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat.

Het busstation en de taxistandplaatsen bevinden zich aan de zuidzijde van het station. Houders van de OV-pas kunnen gebruik maken van de (eenmalige toegang) passagetunnel. De Hoge Spoorbrug en Van Karnebeektunnel bieden tevens de verbinding tussen noordzijde en zuidzijde van het station.

Op diverse locaties in de binnenstad  en rondom Park de Wezenlanden zijn fietsenrekken aanwezig voor stalling van fietsen. Bijvoorbeeld op het Grote Kerkplein, Rodetorenplein en aan Schuurmanstraat en Groot Wezenland.

Ook kan er gebruik gemaakt worden van de bewaakte fietsenstallingslocaties gedurende openingstijden. Bekijk het overzicht Bewaakte fietsenstallingen in de binnenstad.

Parkeren kan op de reguliere parkeerplaatsen van de gemeente Zwolle. Kijk voor een overzicht van alle parkeergelegenheden op www.zwolle.nl/parkeren. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van de Parkeerplaats bij de IJsselhallen. Het festivalterrein bevindt zich op zo’n 15 minuten lopen vanaf het parkeerterrein.

Dance-event op Wythmenerplas

Op de locatie Wythmenerplas vindt op 5 mei het dancefestival Dance4Liberation plaats tussen 12.00 en 23.00 uur. Meer informatie over het programma van het dance-event is te vinden

op Dance4Liberation 2022 (externe link).

Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, worden er pendelbussen ingezet. Vanwege het te verwachten verkeersaanbod dient het overige verkeer, met name tijdens de avondspits, rekening te houden met extra reistijd in de omgeving Ceintuurbaan – Oldeneelallee – Zalnéweg.

Tussen 21.00 en 01.00 uur is een gedeelte van de Oldeneelallee afgesloten voor het parkeren van pendelbussen. Dit betreft het gedeelte tussen Marsweg en Gerenweg/Nipkowstraat op de rijrichting naar Ceintuurbaan/N35. Verkeer wordt omgeleid via Marsweg – Gerenweg. De tegenovergestelde rijrichting (naar IJsselallee) blijft beschikbaar.

De Oosterlaan ligt dicht bij de voorzijde van het station en maakt onderdeel uit van de Spoorzone. In verband met herinrichtingswerkzaamheden Oosterlaan in de periode 7 april t/m medio juli 2022 is er een omleidingsroute ingesteld. De omleidingsroute gaat via Wethouder Alferinkweg, welke in de periode 4 t/m 6 mei niet mogelijk is.

Beschikbare omleidingsroutes zijn o.a. via IJsselallee, Ceintuurbaan en Wipstrikkerallee. Bebording geeft de omleidingsroutes aan.

Meer informatie over de herinrichtingswerkzaamheden Oosterlaan en Westerlaan is te lezen op Vernieuwen Oosterlaan en Westerlaan.

Meer informatie over wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid staat op www.zwolle.nl/bereikbaarheid.