28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Regentonactie


Bron: #50tintengoenAssendorp
ZWOLLE- De volgende stap in het klimaatadaptief maken van de stad Zwolle is het aanschaffen van een regenton. Dat roept ook een hoop vragen op. Welke regenton ik moet nemen? Hoe sluit ik een regenton aan?

Daarom nu een nieuwe actie om zoveel mogelijk regentonnen in Zwolle te krijgen. Na grondig onderzoek en de beste prijsonderhandelingen zijn er drie verschillende regentonnen geselecteerd die passend zijn aan de voor- of achterkant van je woning of schuur.
Een regenton is om verschillende redenen goed om aan te schaffen. Allereerst als wateropvang om vervolgens dit zachte water te gebruiken in de tuin, in plaats van schoon drinkwater. Daarnaast is het een buffer tijdens een regenbui om overbelasting van het riool te voorkomen.

Wil je een regenton aan de voorkant van je huis plaatsen? Dat mag! Houd je dan wel aan de afmetingen zoals bij de aanleg van een geveltuintje: tussen de rand van de regenton en de rand van de stoep moet minimaal 1.20 meter vrijgehouden worden om te lopen. Bij twijfel, overleg even met de wijkbeheerder.
https://50tintengroenassendorp.nl/regentonnenactie/