31 maart 2023

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Opkomst was overweldigend!

Bron:#GemeenteZwolle
Overweldigende opkomst bij eerste Spoorcafé van 2023
Op 25 januari was het eerste Spoorcafé van 2023.
De opkomst was overweldigend! Voorafgaand aan de avond zette het Spoorzone-team van gemeente Zwolle bij Brainz zo’n 60 stoelen klaar. Zou dit voldoende zijn? Een klein uurtje later werd het team positief verrast door zo’n 100 bezoekers.  Na een kopje koffie of thee (en snel nog wat stoelen bijplaatsen en meubilair verslepen om de ruimte te vergroten) ging de avond van start. 

In gesprek over de ontwikkelingen
De host van de avond, Anne-Marie Mosterman, ging met diverse gasten in gesprek over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Zoals in de NS-gebieden, Hanzekwartier, Willemskwartier, Het Gildenhof, het Koggepark, de Passerelle en Oosterlaan/Westerlaan. Er werden veel vragen gesteld, bijvoorbeeld over het type woningen dat in de diverse gebieden komt, hoe het straks zit met het (auto)verkeer in de Spoorzone, de planning van de verschillende projecten en over het groener maken van het hele gebied.

Na het informatieve gedeelte bleven velen nog even gezellig hangen. Voor een hapje en drankje en om elkaar te ontmoeten. Korte impressie-video
Kijk op de website van de gemeente een korte impressie-video, met onder andere reacties van bezoekers.  Grote betrokkenheid
Uit de hoge opkomst bleek al dat veel Zwollenaren betrokken zijn bij de Spoorzone. Ook werden er vragen gesteld, suggesties gegeven en soms ook zorgen met het team gedeeld, zowel voor als tijdens de avond.

Het team vroeg de aanwezigen na afloop naar tips (wat kan er beter) en tops (wat gaat goed) als het gaat om het Spoorcafé. Ook kon men ideeën doorgeven voor onderwerpen in het Spoorcafé, en suggesties voor locaties waar je weleens een kijkje zou willen nemen.

Ideeën kunnen nog steeds worden gedeeld, via spoorcafe@zwolle.nl