30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Open Monumentendag in Zwolle

Open Monumentendag zaterdag 10 september
Op zaterdag 10 september kun je Open Monumentendag in Zwolle op verschillende manieren beleven. Ruim 40 Zwolse monumenten zijn gratis te bezoeken en er zijn allerlei activiteiten, zoals muziek in monumenten door koren, orkesten en ensembles, rondvaarten met nachtburgemeester Jeroen van Doornik, een audiotour, theater, fietsroutes en lezingen over verduurzaming van monumenten.

Ook kun je thuis digitaal prachtige verhaalvideo’s van monumenten bekijken. Het complete programma vind je op www.zwolle.nl/openmonumentendag. 

Activiteiten: ruime keusOpen Monumentendag Zwolle biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten, zoals: 46 opengestelde monumenten, waaronder de Onze Lieve Vrouwenbasiliek, Vrijmetselaarsloge Fides Mutua, stadsmuseum ANNO, de Grote of Sint Michaëlskerk en korenmolen Windesheim. Ook de winnaar van de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2021, boerderij en B&B Juffertje in het groen (Zunnebeltweg 7), is open voor bezoek. De dag wordt ingeluid vanaf de Peperbus door het klokkenluidersgilde. Twee fietsroutes door Zwolle en het buitgebied (te raadplegen via de website of verkrijgbaar bij de informatiekraam). Rondleidingen duurzaamheid en bouwhistorie in ANNO.

Audiotour door de binnenstad van Zwolle. Muziek door koren, orkesten en ensembles in monumenten. Lezingen over duurzaamheid en monumenten door Het Oversticht in ANNO. Rondvaarten met de nachtburgemeester. Audiotours en andere activiteiten in Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Rondleidingen in de Schepenzaal (in het Stadhuis) door ANNO. Expositie Prikkels (collectief Lijp) in het Langhuis. Meespeeltheater en storytelling door Toos Ligtenberg en Peter Vader in de Theodorakapel. Rondleidingen door de panden Koestraat 10-12-14.  

Gratis MonumentenmagazineOok dit jaar is er weer een glossy Monumentenmagazine gemaakt met tal van verrassende verhalen, dit keer rond het thema ‘duurzaamheid’.. Alle video’s staan op www.zwolle.nl/openmonumentendag. Ook vind je daar de link naar 360° tours door het interieur van zes topmonumenten in Zwolle. Meer weten?

Blijf op de hoogte via www.facebook.com/omdzwolle en bekijk het gehele programma digitaal via www.zwolle.nl/openmonumentendag.