30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Oosterlaan afgesloten wegens herinrichting

ZWOLLE- De Oosterlaan is vanaf maandag 4 april afgesloten vanwege voorbereidende activiteiten voor de herinrichting van de Oosterlaan. Fietsers worden omgeleid via de Hertenstraat en automobilisten via de Van Karnebeektunnel of de Willemskade.

Oosterlaan blijft bereikbaar voor voetgangers.

De Oosterlaan en de Westerlaan zijn voor Zwollenaren en bezoekers belangrijke toegangswegen van en naar het station. Na het vernieuwen van stadsentree Stationsplein-Stationsweg gaan we de Oosterlaan en Westerlaan van april 2022 tot mei 2023 grondig aanpakken tot een gastvrije, groene en mooie  plek waar u graag wilt zijn. We brengen hier de historische lanen weer terug met bomenrijen en andere beplantingen. De straten worden autoluw en er komt meer ruimte voor voetganger en fietser. Onder de grond komt een slimme klimaatoplossing die regenwater bij extreme buien opvangt en opslaat.

Van april 2022 tot de zomer 2022 vernieuwen we de Oosterlaan. En daarna werken we vanaf september 2022 verder aan de nieuwe inrichting van de Westerlaan. Als het werk volgens planning verloopt, zijn de lanen eind mei 2023 helemaal klaar en vernieuwd. 

De plannen voor de Oosterlaan en Westerlaan zijn in de basis gelijk. De maximumsnelheid van het verkeer gaat van 50 km/u naar 30 km/u en hiervoor versmallen we de rijbaan naar bijna 6 meter. Er komt hierdoor meer ruimte voor voetgangers en groen.

U ziet hieronder de nieuwe indeling van de Oosterlaan en Westerlaan.