25 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Ook de slingers hangen de bewoners zelf op


bron: #gemeenteZwolle
ZWOLLE- “Er zijn zoveel mooie initiatieven in de buurt. Kleine aanpassingen hebben zo’n groot effect. Dat werkt aanstekelijk.
Dat wilde ik ook in onze straat.” Everine Ykema is een van de bewoners aan de Slingerbeek in de wijk Aa-landen die de straat groener en biodiverser wil maken. Samen met de buren Miriam Wolf en Tineke den Hertog nam ze contact op met wijkbeheerder Monique Wiegers. In het paasweekend zijn de nieuwe plantenvakken gevuld.

Everine woont al 13 jaar aan de Slingerbeek. Een fijne buurt en waar vanaf het begin een goed contact met de buren is.
“Maar het is een stenige straat. Een buurt met veel planten en bloemen ziet er gewoon aantrekkelijker uit, maar ik wil ook graag bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit.”

Wijkbeheerder van de gemeente Zwolle Monique Wiegers: “Het is mooi om te zien dat de bewustwording bij bewoners groeit; dat we onze buitenruimte inrichten met zo veel mogelijk variatie aan planten, bloemen en bomen.
Daarmee trek je verschillende insecten en vogels aan. De gemeente hecht er belang aan om de biodiversiteit te bevorderen of terug te brengen daar waar het natuurlijk evenwicht verstoort is. Deze bewoners zijn al zo ver.”
Lees verder op www.zwolle.nl/mijnwijk