Onthulling gedenkteken voor oorlogsslachtoffers op Kranenburg

Onthulling gedenkteken voor oorlogsslachtoffers op Kranenburg
Er is de laatste jaren in de samenleving behoefte aan meer aandacht voor de oorlogsgraven in de stad. In aanvulling op initiatieven uit de samenleving, zoals de lichtjestocht op Kerstavond, heeft de gemeente daarom een centraal gedenkteken geplaatst op begraafplaats Kranenburg. Dit gedenkteken staat voor alle oorlogsslachtoffers die in Zwolle begraven zijn.  

Op begraafplaats Kranenburg bevinden zich 51 oorlogsgraven (9 Commonwealth graven,27 Nederlandse oorlogsgraven en 15 burgergraven). Daarnaast zijn er elders in de stad nog 33 graven van oorlogsslachtoffers. Burgemeester Peter Snijders: “Het is mooi te zien dat ook nu, bijna 80 jaar na de Tweede Wereldoorlog, er zo veel aandacht is voor de oorlogsgraven in onze stad. Wij geven daar als gemeente – naast de initiatieven die er al zijn op diverse plaatsen en tijden – nu invulling aan met een gedenkteken op begraafplaats Kranenburg, waar de meeste oorlogsgraven zijn.”
 Onthulling Burgemeester Snijders onthult het gedenkteken op Kranenburg op 4 mei. Hij doet dat samen met Gerrit Tensen, een nabestaande van twee Zwolse oorlogsslachtoffers. Aansluitend zal wethouder Arjan Spaans samen met beheerder Bert Pierik het gedenkteken voor oorlogsgraven op particuliere begraafplaats Bergklooster onthullen en er bloemen leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *