27 september 2021

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Online Spoorcafé

ZWOLLE- Er wordt een Online Spoorcafé op woensdagavond 15 september gehouden.

Vanaf 19.30 uur neemt het Spoorzone-team vanuit de studio van RTV Focus geïnteresseerden weer mee in de ontwikkelingen van de Spoorzone in Zwolle. Kijkers kunnen weer live meepraten en -denken. Deze keer gaat het Spoorcafé over de ontwikkeling van het Hanzekwartier.

In deze uitzending zitten bij presentator Vincent Corjanus aan tafel: Peter Sluis (gebiedsmanager, gemeente Zwolle), Gerrit Jan Schothans (ontwikkelmanager deltaWonen) en Dennis Laing (stadsontwikkelaar, BDP).

Ontwikkeling Hanzekwartier

Het Hanzekwartier is een van de deelgebieden in de Spoorzone Zwolle, en ligt tussen de Hanzeallee en de Oostzeelaan. Nu bestaat dit jonge gebied voornamelijk uit nieuwe kantoren, met daartussen veel parkeerplaatsen. De partijen die samenwerken in het Hanzekwartier (gemeente, ontwikkelaars, corporaties en onderwijsinstellingen) gaan hier een nieuw stuk stad maken. Met nieuwe woningen, werk- en leerplekken en veel groen. Peter, Gerrit Jan en Dennis vertellen over het waarom van deze ontwikkeling, over de ideeën voor het gebied en over hoe het er uit kan komen te zien.

Meer informatie over de ideeën voor het Hanzekwartier is ook te vinden op www.hanzekwartierzwolle.nl.

Je hebt misschien gemist