30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Online gratis cursus Politiek Actief in Zwolle!


Bron/foto: #Gemeente Zwolle
ZWOLLE- Doe mee met de Gratis cursus Politiek Actief in Zwolle op 31 maart 2021.


Vraagt u zich wel eens af hoe de beslissingen worden genomen in de gemeenteraad?
Volg dan cursus Politiek Actief in Zwolle en ontdek het! Wie weet bent u hierna wel zó geïnspireerd geraakt dat u zelf actief wilt worden in de gemeentepolitiek, bijvoorbeeld als raadslid, burgerlid of steunfractielid.
De cursus start op 31 maart 2021. Meedoen is gratis. Aanmelden kan tot 10 maart via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.


De cursus bestaat uit 5 avondbijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 uur op 31 maart, 6 april,7 april, 14 april en 19 april die vanwege de coronamaatregelen online zijn te volgen.
Voor wie nog niet (vaak )online een bijeenkomst heeft bijgewoond is er op 24 maart van 20 tot 21 uur een online oefenuurtje waar u beeld en geluid kunt testen en telefonisch assistentie kunt krijgen om in de vergaderomgeving te komen.

Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Ook krijgt u een training in debatteren. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard zijn er digitale ontmoetingen met lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De gemeente benadrukt daarom dat iedereen welkom is in de cursus. De cursus en het lesmateriaal zijn zeker ook toegankelijk mensen met een functiebeperking. Het is nu een goed moment om u te oriënteren op een toekomst in de lokale politiek. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat


Deelname aan de cursus is gratis.
Wel wordt van de deelnemers verwacht dat ze het gehele programma volgen. Aanmelden kan vóór 10 maart via het online aanmeldformulier.
Heeft u nog vragen over de cursus of twijfelt u of de cursus voor u geschikt is, neem dan contact op met de raadsgriffie (038- 498 21 81) / raadsgriffie@zwolle.nl (link stuurt een e-mail).