29 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Nieuwe website Sociaal Wijkteam

Nieuwe website Sociaal Wijkteam: overzichtelijk en begrijpelijk


Bron: #GemeenteZwolle
Het Sociaal Wijkteam in Zwolle heeft sinds 16 december een nieuwe website.
Bezoekers van de site zien nu in één oogopslag voor welke hulpvragen zij bij het SWT terecht kunnen en de teksten op de site zijn begrijpelijker gemaakt. Ook heeft de huisstijl van het Sociaal Wijkteam een verandering doorgemaakt. Het logo en de kleuren zijn aangepast om de herkenbaarheid van het SWT Zwolle te vergroten.


Het SWT is er voor iedere inwoner in Zwolle die er alleen even niet uitkomt. De hulpvragen die binnenkomen zijn heel divers. Van vragen over opvoeden tot het aanvragen van hulpmiddelen, zoals een scootmobiel. Ook voor de aanvraag van thuisondersteuning kunnen inwoners bij het SWT terecht.
In principe is alles erop gericht om inwoners zo zelfstandig mogelijk thuis te laten wonen. Soms lukt dat heel goed en kunnen inwoners gebruik maken van hulp uit hun eigen omgeving.

In al die gevallen waarbij inwoners het niet alleen kunnen, biedt het SWT uitkomst en wordt samen met de inwoner gekeken naar een passende oplossing.
De website van het SWT is voor inwoners vaak de eerste stap om hulp te zoeken en te vragen op het gebied van welzijn en zorg.
Met een nieuwe huisstijl, zoals het logo en nieuwe kleuren én een nieuwe website hopen de Sociale Wijkteams nog beter zichtbaar en toegankelijk te zijn voor Zwollenaren.


De website van het SWT is te bereiken via www.swtzwolle.nl