28 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Nieuwe tankautospuiten voor Brandweer IJsselland


Bron/foto:#Veiligheidsregio IJsselland
OVERIJSSEL- Op maandag 1 februari zijn twee gloednieuwe tankautospuiten afgeleverd bij de posten Slagharen en Zwolle Noord.
Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor brandbestrijding en hulpverlening. Binnenkort kunnen de posten Dalfsen en Bergentheim ook zo’n auto verwachten.


“De tankautospuiten zijn aan vervanging toe”, vertelt projectleider Eddy Scholten. “Met deze nieuwe auto’s maken we een stap voorwaarts en zijn we voorbereid op de toekomst. ”
Kenbri Fire Fighting levert in totaal 23 tankautospuiten in een periode van vier jaar. Eind 2022 zijn twintig posten voorzien van een nieuwe auto.
Tankautospuit Drie jaar geleden is de opdracht bij Kenbri Fire Fighting neergelegd om 23 nieuwe tankautospuiten te leveren.


De wensen en eisen zijn in kaart gebracht en het hele traject is opgepakt door een projectgroep. Dat heeft tot een fantastisch resultaat geleid.
Er worden in 2021 nieuwe tankautospuiten geleverd aan de posten Slagharen, Zwolle Noord, Dalfsen, Bergentheim, Welsum, Kampen, Wesepe, De Krim, Deventer, Bathmen, Wijhe, Raalte, Balkbrug, Diepenveen en Luttenberg.


Informatie verder op #Veiligheidsregio IJsselland