2 juli 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Nieuwe tankautospuiten voor Brandweer IJsselland

Bron/foto:#Brandweer IJsselland
OVERIJSEL- Veiligheidsregio IJsselland is verantwoordelijk voor crisisbeheersing en rampenbestrijding in de regio IJsselland.

Deze wordt gevormd door de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, politie, GHOR, gemeenten en ketenpartners (bv. Waterschappen, nutsbedrijven) nauw samen om inwoners beter te beschermen tegen de risico’s van branden, rampen en crises.
Op maandag 1 februari zijn twee gloednieuwe tankautospuiten afgeleverd bij de posten Slagharen en Zwolle Noord.
Een toekomstproof voertuig dat 24/7 inzetbaar is voor brandbestrijding en hulpverlening. Binnenkort kunnen de posten Dalfsen en Bergentheim ook zo’n auto verwachten.
Kenbri Fire Fighting levert in totaal 23 Tankautospuiten in een periode van vier jaar.

Eind 2022 zijn twintig posten voorzien van een nieuwe auto. Daarnaast ontvangen de teams Beheer & Techniek en Vakbekwaamheid ook nieuwe auto’s. Team Beheer & Techniek gebruikt deze auto’s voor de implementatie van de auto’s. De auto’s voor Vakbekwaamheid zijn uitgerust met dubbele bediening en bedoeld voor opleiding en rijtraining voor chauffeurs.

Er worden in 2021 nieuwe tankautospuiten geleverd aan de posten Slagharen, Zwolle Noord, Dalfsen, Bergentheim, Welsum, Kampen, Wesepe, De Krim, Deventer, Bathmen, Wijhe, Raalte, Balkbrug, Diepenveen en Luttenberg.