30 november 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Meld Misdaad Anoniem (online of via 0800-7000).

Bron: Politie Overijssel

Wie de laatste aflevering van Bureau Arnhem heeft gekeken, zag dat agenten Stef en Sarkis een jonge dealer aanhielden en drugs in beslag namen. Maar is dat het enige wat de politie doet tegen dealers in Arnhem? En hoe weet je als ouder of je kind betrokken is bij drugsactiviteiten?

Criminelen weten jonge mensen gemakkelijk voor hun karretje te spannen. Ze verdienen dan gemakkelijk geld en ze hoeven er weinig voor te doen. Een mooie belofte, maar wat ze er niet bij vertellen, is dat ze risico lopen om opgepakt te worden, een straf te krijgen én de drugs worden afgepakt. De jongere heeft dan mogelijk een schuld bij de crimineel en dan is de kans aanwezig dat hij of zij nóg meer moet gaan dealen. En dus weer terug het criminele circuit in.

Jonge dealers in Arnhem kunnen aangemeld worden voor een hulpverleningsprogramma. Instanties zoals de gemeente, scholen, straatcoaches en Openbaar Ministerie werken samen om de juiste hulp te vinden voor een jongere. Er wordt per keer gekeken welke hulp het meest passend is. Alles om te voorkomen dat ze verder in de criminaliteit zakken én om hoop te bieden op een betere toekomst.

Wist je dat er een aantal signalen zijn om te herkennen of een jongere met drugs(dealen) bezig is? Je merkt het vooral aan verandering in gedrag, bezit, contacten en de plekken waar ze zijn. Voorbeelden staan in deze post.

Maak je je zorgen om een jongere? Neem dan contact op met een wijk- of jeugdagent. Dat kan via 0900-8844. Het anoniem doorgeven van je zorgen kan ook via Meld Misdaad Anoniem (online of via 0800-7000).