30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Maak je straat groen tijdens NLdoet

Maak je straat groen tijdens NLdoet

NLDOET

ALGEMEEN- Op dinsdag 12 januari kunnen buren, buurttuinen en maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Zwolle financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds.
Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens NLdoet op 12 en 13 maart de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, buurttuinen, een insectenhotel of fruitstruiken.
Geïnteresseerden kunnen zich bij Groene Loper Zwolle aanmelden voor een digitale afspraak. Tijdens deze afspraak helpt Groene Loper Zwolle je bij het invullen van de benodigde formulieren. Normaal kunnen alleen organisaties meedoen aan NLdoet, maar via de Groene Loper Zwolle kunnen ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm een aanvraag voor financiën doen.

Het vergroenen van de leefomgeving heeft een positief effect op de gezondheid van mensen en draagt bij aan de leefbaarheid van de wijken.
Wil je als buurtinitiatief een aanvraag doen bij het Oranje Fonds om tijdens NLdoet de buurt te vergroenen, maar heeft je initiatief geen rechtsvorm of wil je graag hulp bij de aanvraag?

Maak dan via www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet een digitale afspraak met het kernteam van Groene Loper Zwolle.
Zij helpen jou op dinsdag 12 januari tussen 16.00 en 21.00 uur met het invullen van de benodigde formulieren. Kun je niet op 12 januari, maar wil je toch een afspraak? Ook dan kun je je aanmelden voor een ander moment. Je kunt een aanvraag doen tot 350 euro. Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/NLdoet welke gegevens je nodig hebt bij de digitale afspraak.