30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Maak een gepersonaliseerd 3D ontwerp voor een telefoonhouder

bron/foto;#Tetem
OVERIJSSEL- De eerste twee webinars uit de serie van drie Lablearning@Home webinars rond het thema 3D printen, is enthousiast ontvangen door een grote groep makers.


In de webinar op dinsdag 19 januari van 19:00 – 20:00 uur kunnen deelnemers, uit alle 25 Overijsselse gemeenten, kosteloos vanuit huis de derde online workshop 3D printen met het ontwerpprogramma FreeCAD volgen.

Met het gratis te downloaden softwareprogramma FreeCAD ga je aan de slag met het ontwerpen van een telefoonhouder. Heb je een aparte smartphone waar je nooit een goede houder voor kunt vinden? Met FreeCAD ontwerp je door te schetsen en kun je een ontwerp helemaal op maat en naar je eigen wensen maken.


Het programma FreeCAD is zeer uitgebreid en we verwachten dat deelnemers wellicht voorafgaand of na afloop vragen hebben over het installeren, het ontwerp of het programma. Speciaal voor deze deelnemers hebben we zeven helpdesk momenten (via Zoom) gepland waarop ze met een labmedewerker kunnen videobellen.


Ben je enthousiast geworden om deel te nemen? Meld je dan 24 uur voor aanvang van de webinar aan door een mail te sturen (met je naam en het aantal deelnemers) aan receptie@tetem.nl.
Deelname (inclusief het printen en versturen van het 3D ontwerp) is kosteloos. Enige ervaring met ontwerpprogramma’s is wenselijk.
Informatie via tetem.nl.