30 juni 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

Lintjesregen 2021


Bron: #GemeenteZwolle
ZWOLLE-Vandaag mocht burgemeester Peter Snijders aan tien Zwollenaren een Koninklijke onderscheiding uitreiken.
Deze Zwollenaren ontvingen hun lintje als blijk van waardering omdat zij zich op bijzondere en vaak vrijwillige basis inzetten voor de samenleving. Hieronder vindt u een samenvatting van alle individuele verdiensten.

Gedecoreerden 26 april 2021
Lid in de Orde van Oranje – Nassau
De heer J.B. (Jan) Jonker (68 jaar)
Al ruim 40 jaar zet de heer Jan Jonker zich in de volle breedte vrijwillig in voor de samenleving, tot voor kort zelfs naast zijn betaalde baan.

Mevrouw L.H. (Lien) Kok – Van Dam (79 jaar)
Mevrouw Lien Kok – van Dam heeft zorg voor de ander hoog in haar vaandel staan. De boerderij van het echtpaar Kok speelt een centrale rol in hun leven. .
De heer G. (Jaap) Klaassen (72 jaar)
Vanuit een Christelijke geloofsovertuiging zet de heer Jaap Klaassen zich in voor de kwetsbare mens in de samenleving. Van jong tot oud.

Mevrouw L. (Bertha) Hogeboom – Meijer (81 jaar)
Op jonge leeftijd komt Bertha Hogeboom – Meijer in aanraking met het Leger des Heils. De organisatie die er is voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving.

De heer A.W. (Bart) Reuvekamp (68 jaar)
De heer Bart Reuvekamp zet zich al jaren in voor de samenleving. Niet alleen binnen zijn buurtgemeenschap Wijthmen, maar tot ver over de grenzen in de Filipijnen.

De heer G. (Goossen) Groen (74 jaar)
De heer Goossen Groen zet zich in voor mensen die dat nodig hebben. Dat geldt voor zijn zus voor wie hij mantelzorger is, maar ook voor Stichting paardrijden Gehandicapten ’t Hoefijzer.

Mevrouw R. (Rinka) Bouma-Niks (81 jaar)
Mevrouw Rinka Bouma sloot zich begin jaren tachtig aan bij wijkvereniging De Vlasakkers in de Indische buurt.

Ridder in de Orde van Oranje – Nassau
De heer H. (Henk) Huls (70 jaar)
Als zeer ervaren, bouwkundig onderlegde en sociaal-maatschappelijk betrokken vrijwilliger staat de heer Henk Huls al ruim 40 jaar mensen met raad en daad bij.
Vanuit zijn christelijke levensovertuiging is Henk

Mevrouw H.R. (Hannah) Smit (66 jaar)
Mevrouw Hannah Smit was al op haar 16e werkzaam bij het Pedologisch Instituut in Amsterdam voor hulp aan kinderen met ingewikkelde leer-, gedrags- of emotionele problemen.

De heer A.J. (Sander) Dol (59 jaar)
Sander Dol is een horecaondernemer met een passie voor cultuur. In zijn restaurants in Zwolle trekt hij in de loop van de jaren alle creatieve registers open.