5 oktober 2022

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

‘Liefde is voor iedereen’

ZWOLLE- Onder het motto ‘Liefde is voor iedereen’ viert het Dominicanenklooster de veelkleurigheid van de liefde. Tegelijk wil het klooster marginalisatie en onrecht aan de kaak stellen. Dat past een kerk: liefde vieren en onrecht aankaarten. En juist in kerken is het nodig om te zoeken naar de erkenning en het vieren van andere dan heteroseksuele liefdesrelaties, en het bestaansrecht daarvan.

Ook in die (liefdes)relaties is een glimp van Gods gelaat op te vangen. Oprechte en betrouwbare liefde is heilzaam voor wie het overkomt. Wie werkelijk liefheeft roept in de ander het beste naar boven, als metgezel, steun en tegenover. Dat geldt niet alleen voor paren, maar ook voor onze omgang met iedere mens die we ontmoeten. Wat dat betreft gaat het vieren van liefde ook over vriendschap, over medemenselijkheid, over gastvrijheid – en het strijden daarvoor.

Om deze redenen onderschrijft het Dominicanenklooster het motto ‘Liefde is voor iedereen’ van het initiatief van KRO-NCRV rondom de Pride Week. Onderdeel daarvan is het van binnenuit verlichten van kerken in alle kleuren van de regenboog. Op 1 en 2 augustus zullen ook de gewelven van de Dominicanenkerk verlicht zijn. Houd de website in de gaten voor nadere berichtgeving over openingstijden en activiteiten gedurende deze twee dagen.

Uit het persbericht van KRO-NCRV:

Vanaf 1 augustus zet KRO-NCRV drie kerken in ons land in regenboogkleuren in het kader van #liefdeisvooriedereen. Liefde is voor iedereen, maar dat is helaas nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom wordt net als vorig jaar vanaf 3 augustus de Westerkerk, midden in het hart van de festiviteiten rondom Pride Amsterdam, in regenboogkleuren verlicht. Nieuw dit jaar is de deelname van de protestantse Domkerk in Utrecht en de katholieke Dominicanenkerk in Zwolle aan dit KRO-NCRV-