27 november 2021

Radio Zwolle

Het geluid van de regio

LACK FRIarDAY

BLACK FRIarDAY

ZWOLLE- Op 26 nvember is het BLACK FRIarDAY

Bron/foto:#Dominicanenklooster

ZWOLLE- Bij zijn intreden in het klooster van Huissen kon broeder Jozef zijn bezittingen in één koffer op zijn fiets meenemen. Typemachine, kleren, een paar boeken, dat was het wel.

Dertig jaar later moest er bij zijn verhuizing naar het klooster in Zwolle een bestelbus aan te pas komen. Als hij nu zou verhuizen, zou er volgens eigen zeggen een vrachtwagen nodig zijn.


Jozef: “Ik geloof dat spullen kunnen blokkeren of verbinden. Een leven vanuit de gelofte van armoede betekent niet dat je je losmaakt van het materiële: het betekent dat je deelt. Zo zag ook Dominicus, stichter van de orde, de betekenis van armoede: als solidariteit met armen en hongerigen. Voor ons als kloostergemeenschap blijft dat een terugkerende vraag: hoe zijn wij solidair?”
Meer over de rijkdom van en de zoektocht naar eenvoud? Wees welkom op Black Friarday!

*Voor dit programma heeft u een coronatoegangsbewijs nodig, via de app of op papier

GELOFTE VAN EENVOUD
Voel jij je aangetrokken tot een leven van eenvoud, en wil je je hier langer dan één dag in vastbijten? Overweeg dan om op Black Friarday een Gelofte van Eenvoud af te leggen. Met het uitspreken van deze gelofte wijd jij je een jaar toe aan de zoektocht naar een eenvoudig(er) leven.

Laat je met acht georganiseerde ontmoetingen aanmoedigen en inspireren door jouw mede-zoekers. Ontmoet de broeders en vind verrijking door thema’s en opdrachten die jou in je zoektocht ondersteunen en uitdagen. Interesse en/of vragen? Mail programma@kloosterzwolle.nl

Vrijdag 26 november van 12.30 uur – 16.30 uur

Entree is Gratis

Zie ook: https://www.kloosterzwolle.nl/nieuws/black-friarday
Foto: Erik Karst