4 december 2022

Radio Zwolle

Voel je thuis bij Radio Zwolle

Koningin Máxima opent Majoor Bosshardthuis Leger des Heils

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 8 juni in Amsterdam het Majoor Bosshardthuis van het Leger des Heils. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal was het woonhuis van majoor Bosshardt, waar zij kwetsbare mensen opving uit de binnenstad van Amsterdam.

Koningin Máxima woont in de Oude Kerk een bijeenkomst bij waar het leven van majoor Alida Bosshardt centraal staat. Vervolgens opent Koningin Máxima het huis door een wassen beeld van ‘de majoor’ te onthullen. Aansluitend krijgt zij een rondleiding door het pand en spreekt zij met bezoekers van de buurthuiskamer. In het huis zullen tentoonstellingen en bijeenkomsten worden georganiseerd.

Majoor Bosshardt was en is een icoon van het werk van het Leger des Heils. Met tomeloze energie, doortastendheid en creativiteit gaf ze haar geloof heel concreet handen en voeten door haar leven in dienst te stellen van kwetsbare mensen in onze samenleving. Haar motto was ‘God dienen is mensen dienen en mensen dienen is God dienen’.

Over het Majoor Bosshardthuis

In de geest van ‘de majoor’ zal de huidige huiskamer van het pand een toevluchtsoord blijven voor kwetsbare mensen die in de Amsterdamse samenleving proberen te overleven. Voor de overige vertrekken zal het Majoor Bosshardthuis een huis van beleving worden: een experience center waarin bezoekers zich kunnen laten inspireren in ‘er zijn voor de ander’. Het Majoor Bosshardthuis wordt een vergader- en trainingslocatie. Ook worden er tentoonstellingen georganiseerd. Ook de werkplek van Majoor Bosshardt in jaren ’70 stijl is te bezichtigen. Vanaf het Majoor Bosshardthuis vertrekt ook de toer over de Wallen van Amsterdam. Tijdens deze toer wordt de link gemaakt met het werk van de majoor toen en het dagelijkse werk van het Leger des Heils nu.